23 mei 2022
Els van Wylick
  Zorg

Mondneusmasker vervalt per 23 mei 2022

Het aantal coronabesmettingen is al enige tijd dalende. Dit merken we ook in het Plattelandshoés.
We hebben inmiddels de meeste coronamaatregelen losgelaten. Vanaf maandag 23 mei 2022 laten we opnieuw een maatregel los; namelijk het dragen van een mondneusmasker binnen de 1,5 meter van een gast.
We vinden het verantwoord om deze maatregel te laten vervallen. De situatie is op het moment stabiel en de meeste gasten hebben een herhaalprik gehad en zijn goed beschermd tegen ernstig ziek worden door corona.
Echter, dit betekent niet dat corona niet meer onder ons is. We blijven waakzaam en als het nodig is, zullen we uiteraard opnieuw maatregelen treffen.

In situaties waarin er sprake is van coronaklachten, een coronabesmetting of nauw contact met een coronapositieve persoon, blijft het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder het dragen van een mondneusmasker, gehandhaafd. Deze richtlijn is niet gewijzigd.

Het gewijzigde mondneusmaskerbeleid betekent niet dat een vrijwilliger geen mondneusmasker mág dragen tijdens het werk. Dit is uiteraard een vrije keuze. Wie zich prettiger voelt door de bescherming van een mondneusmasker, kan dit gewoon blijven dragen.