Voorzieningen

Gasten en mantelzorgers kunnen van een aantal voorzieningen binnen het Plattelandshoés gebruikmaken. De kosten van deze voorzieningen zijn opgenomen in de eigen bijdrage, tenzij anders vermeld. Zie ook de pagina 'Tarieven'.

Maaltijden

Gasten en familieleden/ mantelzorgers kunnen gebruik maken van de maaltijdservice in het Plattelandshoés. Het is ook mogelijk om eventueel zelf in het appartement maaltijden te bereiden en te gebruiken. Men dient dan uiteraard zelf voor de inkoop van de ingrediënten te zorgen. Tijdens de intake wordt gevraagd waar men gebruik van wil maken. Tevens wordt tijdens de intake geïnformeerd naar specifieke eetgewoonten.

Als familieleden/mantelzorgers  gebruik willen maken van de maaltijdservice, dienen zij dat van tevoren kenbaar te maken. Dat kan bij de coördinator, één van de verpleegkundigen, of een vrijwilliger directe zorg.

Diner

Dagelijks bereiden twee kookvrijwilligers voor de gasten een verse, warme maaltijd (door de week tussen 12:00 en 13:00 uur, in het weekend tussen 12:30 en 13:30 uur) in de centrale, open keuken van het Plattelandshoés. De koks maken een keuzemenu-voorstel, waaruit de gast/mantelzorger zelf het menu kan samenstellen. Bij speciale gelegenheden is het mogelijk om specifieke menuwensen (liefst een dag van tevoren) kenbaar te maken.

Ontbijt en broodmaaltijd

Het ontbijt en de broodmaaltijd in de avond worden verzorgd door een verpleegkundige en/of de vrijwilliger directe zorg. Ook dan wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de gasten.

De hele dag is er verse koffie en thee te verkrijgen in de centrale ontmoetingsruimte. Ook is het mogelijk om in het appartement zelf koffie en thee te zetten.

Tussen de middag is er ook voor familieleden, bezoekers, vrijwilligers en professionals soep beschikbaar. Deze is in principe gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Post, telefoon en internet

Persoonlijke post wordt door de verpleging in het appartement bezorgd.·     Het appartement in het Plattelandshoés is geen officieel woon- of verblijf-adres en kan dus niet als postadres gebruikt worden.

In het appartement is geen telefoontoestel aanwezig. Men dient gebruik te maken van de eigen mobiele telefoon.

Voor het gebruik van internet kan men gebruik maken van de wifi-code van het Plattelandshoés die men tijdens de intake ontvangt.·       


Contact

Loes Sijben

Team Verpleegkundigen & Verzorgenden

Bel 077 - 772 5008

E-mail Loes