6 mei 2019
Wim Daniëls
  Plattelandshoés

Bisschop Smeets op bezoek

Op zondagmiddag 5 mei heeft bisschop Harry Smeets, samen met deken Alexander de Graaf Woutering en pastoor Peter van der Horst, in het kader van het kennismakings-bezoek aan het dekenaat Horst-Helden, een bezoek gebracht aan het hospice/verblijf-huis in Panningen.

De bisschop heeft zich door het bestuur van de Stichting Plattelandshoés en de coördinator uitvoering laten informeren over het ontstaan en de werkwijze van het hospice/verblijfhuis. Met name de onderwerpen kwaliteit van leven, de warme zorg voor de gasten en het ontzorgen van de familieleden kwamen in het gesprek uitvoerig aan bod. Ook het feit dat het Plattelandshoés gerealiseerd is door vrijwilligers en ook nu in de praktijk voor het grootste gedeelte doorvrijwilligers gerund wordt, maakte diepe indruk op de bisschop en zijn gevolg.

Tot slot werd een korte rondgang door het Plattelandshoés gemaakt en een appartement bezocht. De bisschop was met name onder de indruk van de moderne technische snufjes in de badkamers. Ook maakte de bisschop tijdens de rondgang ook nog een praatje met enkele gasten.

Tot slot dankte de bisschop het Plattelandshoés dat ze dit bezoek mogelijk hadden gemaakt en wenste bestuur, vrijwilligers en professionals veel sterkte bij het vervullen van hun taak.